Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Месарница Гурман | Телешко бонфиле със сос и зеленчуци
569
post-template-default,single,single-post,postid-569,single-format-standard,cookies-not-set,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,columns-4,qode-theme-ver-16.3,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
 

Телешко бонфиле със сос и зеленчуци

Телешко бонфиле със сос и зеленчуци

Овкусяваме месото със сол и черен пипер.

В тефлонов тиган върху котлона загряваме зехтина.

Слагаме месото и го запържваме от всички страни, за да се зачерви, като добавяме и ситно нарязаните лук и чесън.

Преместваме месото в тава и го печем във фурна на 220 градуса за около 45 минути, като от време на време заливаме със соса, който се е получил при печенето.

След като го опечем, го завиваме в алуминиево фолио и го оставяме във фурната на топло.

Към мазнината от пърженето на месото добавяме телешкия бульон и оставяме сместа да заври върху котлона.

Отделяме една част от нея, а в останалата прибавяме готварската сметана, черния пипер, рендосаното индийско орехче и захарта.

След като заври отново, малко по малко прибавяме маслото, предварително разбъркано с брашното.

Измиваме и изчистваме зеленчуците, морковите и тиквичките режем на дълги ивици, праз лука – на парчета с дължина 10 см, които после също режем на ивици.

Слагаме зеленчуците в дълбок съд върху котлона и ги заливаме с отделения бульон, овкусяваме ги със сол, черен пипер и ги оставяме да се задушат на много слаб огън за 7 минути.

Отваряме завитото във фолио месо и събрания в него бульон прибавяме към соса.

Режем месото на ивици с дебелина 1 см.

Подреждаме в сервизна чиния и около него нареждаме задушените зеленчуци.

Заливаме с приготвения сос

Необходими Съставки

 

  • телешко бонфиле – 3 бр.
  • моркови – 500 г
  • тиквички – 500 г
  • лук – 1 голяма глава
  • чесън – 3 скилидки
  • зехтин – 3 с.л.
  • праз лук – 1 стрък
  • брашно – 1 с.л.
  • масло – 45 г
  • бульон – 500 мл, телешки
  • течна сметана – 250 мл
  • индийско орехче – 1 бр.
  • захар – 1 щипка
  • сол – 1 ч.л.
  • черен пипер – 1 ч.л., прясно смлян
Няма коментари

Post A Comment