Агнешки котлети по гръцки

Агнешки котлети по гръцки

Използвайте кухненска хартия да подсушите котлетите и изчистете всички парчета или костни фрагменти.

Смесете всички съставки заедно в малка кана или купа.

Подредете агнешките пържоли в голяма тенджера или на голяма чиния и изсипете маринатата, като я разтривате в месото. Покрийте с фолио и мариновайте през нощта в хладилника, като въртите пържолите от време на време (преди готвене, оставете агнешките котлети на стайна температура 30 минути).

Загрейте маслото в тиган (за предпочитане чугунен или плоча ) на висока температура, докато започне да пуши. Изпържете или изпечете котлетите за 3-4 минути всяка страна, в зависимост от дебелината, докато направите по ваше желание.

Оставете почивка за 5 минути, преди да сервирате.

Поръсете с малко сушен риган за допълнителен вкус и малко лимонов сок (по желание).

Време за приготвяне – 50мин.

Необходими Съставки за 4 порции:

  • агнешки котлет – 8бр.
  • зехтин 1 ч.ч.
  • риган
  • сокът от 1 лимон
  • 4 скилидки чесън
  • черен пипер
  • сол
Няма коментари

-