
04 окт. Агнешки котлети по гръцки
Използвайте кухненска хартия да подсушите котлетите и изчистете всички парчета или костни фрагменти.
Смесете всички съставки заедно в малка кана или купа.
Подредете агнешките пържоли в голяма тенджера или на голяма чиния и изсипете маринатата, като я разтривате в месото. Покрийте с фолио и мариновайте през нощта в хладилника, като въртите пържолите от време на време (преди готвене, оставете агнешките котлети на стайна температура 30 минути).
Загрейте маслото в тиган (за предпочитане чугунен или плоча ) на висока температура, докато започне да пуши. Изпържете или изпечете котлетите за 3-4 минути всяка страна, в зависимост от дебелината, докато направите по ваше желание.
Оставете почивка за 5 минути, преди да сервирате.
Поръсете с малко сушен риган за допълнителен вкус и малко лимонов сок (по желание).
Време за приготвяне – 50мин.
Необходими Съставки за 4 порции:
- агнешки котлет – 8бр.
- зехтин 1 ч.ч.
- риган
- сокът от 1 лимон
- 4 скилидки чесън
- черен пипер
- сол
-