
09 окт. Мариновани свински гърди на скара
Приготвянето на мариновани свински гърди на скара:
В купа се смесват съставките за маринатата. Месото се поставя в найлонов плик и се залива с маринатата. Внимателно, за да не се пробие плика, маринатата се втрива в месото, след което се оставя в хладилник за няколко часа, а най-добре за една нощ.
Въпреки, че е излишно да го казвам – извадете месото от хладилника поне 1 час преди печене, за да не го слагате на скарата студено. 15-20 минути преди печенето извадете месото от маринатата и добавете сол на вкус. Опитайте преди да добавите солта, защото горчицата и соевият сос съдържат сол.
Месото се пече върху загрята скара (грил тиган) по 2-3 минути от всяка страна. Времето за печене е достатъчно, ако дебелината на парчетата е 1 см, но ако парчетата са по-дебели, ще искат повече време.
Извадете месото в съд с капак и оставете да почине 3-4 минути. През това време отворете студена бира, кажете наздраве на половинката си и не забравяйте да го похвалите какви чудесни свински гърди на скара е приготвил!
Необходими Съставки за 4 порции:
- 600-700 г. обезкостени свински гърди, нарязани на парчета с дебелина 1 сантиметър
- 3 с. л. кленов сироп (мед)
- 4 с. л. соев сос
- 4 с. л. зехтин
- 3 с. л. уиски (бърбън за предпочитане)
- 1 с. л. горчица
- 2 скилидки чесън
- 1 ч. л. червен пипер
- 1 ч. л. черен пипер
- лют пипер – по желание
- Допълнително може да се добавят 1 ч. л. чубрица, щипка кимион, малка глава лук, нарязана на тънки полумесеци, розмарин, листа салвия или всяка друга подправка, която обичате. В случай, че не харесвате аромата на бърбън заменете го с водка, ракия или друг твърд алкохол.
-