Мариновани свински гърди на скара

Мариновани свински гърди на скара

Приготвянето на мариновани свински гърди на скара:

В купа се смесват съставките за маринатата. Месото се поставя в найлонов плик и се залива с маринатата. Внимателно, за да не се пробие плика, маринатата се втрива в месото, след което се оставя в хладилник за няколко часа, а най-добре за една нощ.

Въпреки, че е излишно да го казвам – извадете месото от хладилника поне 1 час преди печене, за да не го слагате на скарата студено. 15-20 минути преди печенето извадете месото от маринатата и добавете сол на вкус. Опитайте преди да добавите солта, защото горчицата и соевият сос съдържат сол.

Месото се пече върху загрята скара (грил тиган) по 2-3 минути от всяка страна. Времето за печене е достатъчно, ако дебелината на парчетата е 1 см, но ако парчетата са по-дебели, ще искат повече време.

Извадете месото в съд с капак и оставете да почине 3-4 минути. През това време отворете студена бира, кажете наздраве на половинката си и не забравяйте да го похвалите какви чудесни свински гърди на скара е приготвил!

Необходими Съставки за 4 порции:

  • 600-700 г. обезкостени свински гърди, нарязани на парчета с дебелина 1 сантиметър
  • 3 с. л. кленов сироп (мед)
  • 4 с. л. соев сос
  • 4 с. л. зехтин
  • 3 с. л. уиски (бърбън за предпочитане)
  • 1 с. л. горчица
  • 2 скилидки чесън
  • 1 ч. л. червен пипер
  • 1 ч. л. черен пипер
  • лют пипер – по желание
  • Допълнително може да се добавят 1 ч. л. чубрица, щипка кимион, малка глава лук, нарязана на тънки полумесеци, розмарин, листа салвия или всяка друга подправка, която обичате. В случай, че не харесвате аромата на бърбън заменете го с водка, ракия или друг твърд алкохол.
Няма коментари

-