
25 окт. Мариновано свинско контра филе
Смесваме продуктите за маринатата, кипваме и варим на тих огън около 15 минути. Когато изстине маринатата, слагаме в нея свинското филе, почистено от ципи и мазнини.
Оставяме го да престои в маринатата поне 12 часа, 24 часа е още по-добре.
Маринованото свинско филе поставяме в тава, заливаме с маслото, добавяме малко от маринатата и печем в умерена фурна. От време на време го заливаме с още марината.
Поднасяме със салата и гарнутира по избор.
Необходими Съставки за 4-5 порции:
- свинско месо – 700 – 900 г филе
- масло – 3 с.л.
За маринатата
- вода – 1 л
- оцет – 1 с.ч.
- дафинов лист – 2 бр.
- черен пипер – 4 – 5 зърна
- бахар – 3 – 4 зърна
- лук – 1 глава голяма
- моркови – 2 бр.
- чесън – 2 – 3 скилидки сол
-