Мариновано свинско контра филе

Мариновано свинско контра филе

Смесваме продуктите за маринатата, кипваме и варим на тих огън около 15 минути. Когато изстине маринатата, слагаме в нея свинското филе, почистено от ципи и мазнини.
Оставяме го да престои в маринатата поне 12 часа, 24 часа е още по-добре.

Маринованото свинско филе поставяме в тава, заливаме с маслото, добавяме малко от маринатата и печем в умерена фурна. От време на време го заливаме с още марината.

Поднасяме със салата и гарнутира по избор.

Необходими Съставки за 4-5 порции:

  • свинско месо – 700 – 900 г филе
  • масло – 3 с.л.

     За маринатата

  • вода – 1 л
  • оцет – 1 с.ч.
  • дафинов лист – 2 бр.
  • черен пипер – 4 – 5 зърна
  • бахар – 3 – 4 зърна
  • лук – 1 глава голяма
  • моркови – 2 бр.
  • чесън – 2 – 3 скилидки сол
Няма коментари

-