Пържоли в Зелев Лист

Пържоли в Зелев Лист

Рецептата за пържоли в зелев лист е още една идея затова, какво да приготвим с кисело зеле. Пържолите в зелев лист много напомнят на зелевите сарми като вкус, но се приготвят много по-лесно. Освен това пържолите в зелев лист са подходящи за диетата на всеки, който се опитва да се храни разделно, а обича да похапва сармички. Пържолите в зелев лист са чудесно зимно ястие, което може да приготви и най-начинаещият готвач, чудесна идея за посрещане на гости.

 

Необходими Съставки:

  • кисело зеле – 1/2 брой
  • пържоли (телешки или свински) – 1/2 кг.
  • черен пипер – 1/2 ч.л.
  • червен пипер – 1/2 ч.л.
  • кимион – 1/2 ч.л.

Първата стъпка от рецептата за пържоли в зелев лист е подготовката на продуктите. Отделяте листата кисело зеле. Най-добре е да изберете по-голяма зелка, за да бъдат зелевите листа по-големи и всяка пържола да може да бъде увита в един лист. Смесвате подправките в чаша.Може да ползвате пържоли каквито имате под ръка – телешки или свински, вратни пържоли, или котлети, със или без кост.

Поръсвате всяка пържола със сместа от подправки, след което я увивате в листата от кисело зеле възможно най-стегнато. На дъното на гювеч слагате 2 листа кисело зеле, а върху тях нареждате завитите пържоли. Добавяте в гювеча ¼ чаена чаша зелев сок.Слагате гювеча задължително в студена фурна. След като сложите гювеча с пържолите във фурната включвате на 220 градуса и след като достигне температурата, намалявате на 180 градуса и ги оставяте още минимум час.

Може да приготвите пържолите в зелев лист и с тава. В такъв случай поставете върху тавата алуминиево фолио и печете така, като накрая махнете фолиото и ги оставите да се запекат за 10 минути.

Рецептата за пържоли в зелев лист е изпълнена!

Бележки:

Пържолите в зелев лист са много вкусен и интересен вариант за приготвяне на пържоли, но рецептата за пържоли в зелев лист е подходяща за зимните месеци, когато има кисело зеле. А пържоли се ядат през цялата година! Точно толкова лесна и бърза е и рецептата за крехки пържоли на фурна, пържолите стават много крехки и вкусни. Тази рецепта за пържоли на фурна е универсална, може да се приготвя с различно месо, а и подходяща за приготвяне целогодишно.

ДОБЪР АПЕТИТ!

Iзточник: supichka.com

Няма коментари

-